De skadelige stråler

Vi bliver eksponeret daglig, selv på den mest grå og overskyede dag. Vi er i Danmark et af de lande som i helhed bliver ramt mest af hud kræft - formegentlig grundet de skadelige UV-stråler, fx fra solen eller solarium. Huden er kroppens største organ, derfor forekommer hudkræft også hyppigt. Når vi i Danmark endelig får solen at se, og mærker varmen, vælge mange at droppe solbeskyttelse, altså solcreme - fordi de ikke tror man kan få kulør eller blive brun gennem solcremen. Solen er også skyld i tidlige aldringstegn, selvom du og jeg ikke ser forskellen på vores hud fra dag til dag, eller over nogle uger, betyder det ikke, at der ikke sker forandringer.

Hvis vi ser på vores forældre eller bedsteforældre, kan man se, hvilken indvirkning solen, samt andre faktorer har - så i forhold til hvor godt du selv bør beskytte dig, er genetikken et godt sted at kigge, for vi reagerer allesammen forskelligt på den eksponering vi får.

Næste gang du opholder dig i solen, så glem ikke 'lidt' ekstra solcreme, hvorved du så kan "snyde" dig til en bedre kulør med bronzer/solskinspudder eller selvbruner, der kan se mindst ligeså naturligt ud. Og glem ikke: solcreme er ikke kun til kroppen, husk altid solbeskyttelse på læberne og andre udsatte steder, med tynd hud.

Rigtig god weekend! XOXO Stiletta