Det skal du vide om tørbørstning

At tørbørste startede som en trend, men er i dag en af de teknikker mange bruger til at forebygge eller slippe af med cellulite (appelsinhud). Men hvad er egentlig væsentligt at vide, inden du kaster sig ud i tørbørstning? Få svar på, hvor længe du bør tørbørste, hvordan det skal gøres og hvilken en effekt det vil have for din krop og hud, samt meget mere herunder...

Tørbørster

Det virker måske lidt hokus pokus, at 'børste' sin cellulite væk eller forebygge det, men resultatet af tørbørstning er langt mere omfattende end man skulle tro. For når huden børstes eller nærmere stryges i cirkulære bevægelser, er det med til udskille affaldsstoffer fra hudlagene. Det er vigtigt at man starter nedefra og bevæger sig op, da tørbørstning sætter gang i blodomløbet og dermed lymfesystemet. Defor skal man altid børste i samme retning og mod hjertet. Bemærk dog at man ved ryggen skal gøre det den anden vej, på grund af lymfesystemet. Som udgangspunkt bør tørbørstning foregå om morgnen inden man går i bad, da børstningen kan eksfoliere de døde hudceller væk, som vaskes af i bad. Så lad endelig den daglige tørbørstning blive en del af din daglige morgenrutine - det tager ikke mere end 5-10 minutter. Vask tørbørsten med jævne mellemrum.

Tørbørstning har tidligere kun været kendt i forhold til huden på kroppen, men for at sætte gang i blodcirkulationen, der medvirker til øget elastisitet og glød i huden, er tørbørstning til ansigtet effektivit. På få minutter 'vækker' man huden i ansigtet og man ser hurtigt resultatet af de 2-3 minutter det kræver dagligt. Ligeledes bør man gøre det inden man renser sin hud, for at få en let eksfoliering af huden. Ved tørbørstning af ansigtet skal man altid vaske børsten efter brug, for at undgå ophobning af bakterier.