Et glimt af København

Hvad er det vi søger, når vi rejser, som vi ikke kan finde her i København? Efterhånden som det er blevet lettere at rejse til fantastiske steder i hele verden, glemmer vi af og til, hvad Danmark byder på. For trods de mange turister man finder i udlandet, shoppingstræder med de samme concept-stores for ikke at nævne hoteller og caféer, så er det i min optik muligt at finde det samme, lige for næsen af en. Jeg elsker København mere end noget andet sted, og der er ingen tvivl om, hvad den perfekte dag i byen er for mig.

Min morgen starter selvfølgelig på Hotel Sanders... En perle i midten af København er Hotel Sanders. Stedet æmmer af udenlandsk charme, og er på mange måder anderledes end hvad man finder i København. Udover den fantastiske morgenmad, hvor jeg i øvrigt må indrømme, at de serverer verdens bedste croissanter (der er fuldstændig usammenlignelige med dem franskmændende laver), også har en skøn frokost og middags menu. Samtidig ligger hotellet afsides fra Kongens Nytorv, hvor der er en rolig og ellers ubeskrivelig stemning, samt meget ekslusivt.

Efterfulgt af middag på Bistro Boheme... Inden man tager i teateret, er der lige tid til at nå en skøn middag inden. Og blandt en af mine yndlingsrestauranter i København er Bistro Boheme. Her får du den bedste mad, vin og dessert - og én ret jeg altid bestiller er den skønneste forret med krabbe. Derudover er deres Créme Brûlée serveret med forskellig sorbet, den bedste dessert jeg har smagt. Med den franske stemning, den gode mad og den skønneste stemning er restauranten virkelig et besøg værd.

Og slutter med et kulturelt besøg ved Kongens Nytorv... En del af den kultur København bærer, er i allerhøjeste grad præget af vores finkultur. Med et teater beliggende på Kongens Nytorv, der med de omkringliggende ejendomme på mange måder minder en om Paris, men alligevel skiller sig ud. I Det Kongelige Teater er der altid et hav af forestilliger inden for ballet, skuespil og opera - og den gamle scene samt teaterets udsigt er i sig selv et besøg hver, selvom forestillingerne er små og store kunstværker i sig selv.