Føntørring der forandrer...

Jeg indrømmer det, jeg er afhængig af min føntørre - Ligegyldig hvor meget jeg prøver at lade vær med at vaske mit hår (næsten) hverdag, hele ugen, så formår jeg alligevel at tænke - at en "god-hår-dag", blot er én vask væk. Som I nok kan forstå, er en føntørrer fast inventar i min daglige skønhedrutine. Der er ikke noget bedre, end når håret falder pænt, skinner i lyset og har massere af volumen. Det er ligepræcis det, jeg stræber efter, ved hjælp af disse tips og tricks:

BLOWDRY

  • Vi har alle læst og hørt det tusinde gange - pas på dit hår, når det er vådt. Og nej, det er ikke en skrøne eller myte, for håret er langt mere sårbart, når det er fugtigt eller vådt og kan derfor knække lettere. Så sørg endelig for ikke at rede dit hår lige efter du har været i bad, for at undgå unødvendig skade på håret. Men hvis du nu bliver nødt til at rede det, er det smart at benytte et produkt, der blødgøre håret først.

  • Hvis du vil opnå den smukkeste føntørring er produkterne der påføres til håret meget vigtige. Selvom du måske er vandt til at bruge nogle bestemte produkter til dit hår, men føler at du ikke får maksimal volumen, kan det blandt andet skyldes at nogle af de andre produkter tynger håret ned. Og husk altid varmebeskyttelse, da føntørring slider håret og hovedbunden, mere end man forventer.

  • En anden vigtig parameter er at bruge din føntørre korrekt, både i form af varme, intensitet, centrering af varmen osv. for eksempel er det vigtigt ikke at "blæse" mod hårets naturlige retning, da dette kan få håret til at se spaltet ud, hvis nogle kortere hårstrå går en anden vej, eller "stikker ud" fra resten af håret.

  • Du har nok overvejet, hvad funktionen med koldluft på en føntørre egentlig gør - det kan sammenlignes med en skjorte, som bliver strøget, og derefter tager du den på, mens den stadig er varm. Det resulterer i at den bliver krøllet igen. Ligeledes vil håret ikke kunne holde på stylingen, hvis det ikke er sat med kold luft og eventuelt også et hårprodukt.

  • Det lyder måske mærkeligt, men håret tager i mod og påvirkes meget fra omgivelserne, hvad end det er lugt, vejr eller luftfugtighed. Derfor kan håret hurtigt miste den styling du har lavet, hvis du blandt andet rør ved det for meget, udsættes for en høj luftfugtighed eller måske regnvejr. Derfor er det en virkelig god idé - at lade håret være, når først det er sat.

Jeg håber, at I kunne bruge disse tips! XOXO Stiletta