Påvirker årstiderne din hud?

Formegentlig går du ikke og tænker over hvordan årstidernes skift, kan have indflydelse på din hud - men det er efterhånden et yderst velkendt fænomen, at ens hud ændre sig. Men der findes heldigvis måder at forhindre dette, hvilket jeg vil dele ud af.

SKINCARE

  • Det lyder måske virkelig aparte, men en af de parametre, som (næsten) har størst indflydelse på din hud i løbet af de koldere måneder er varmeapparater/radiatorer. Grunden til det er, at inde luften er mere tør, end vi er vandt til, hvilket vil udtørre huden. Derfor er fugt det mest betydelige i din "hudpleje rutine" om vinteren.

  • Du har uden tvivl hørt eller læst det tusinde gange, hvor meget kulden (og vinden) udtørre din hud. Derfor er en fed creme og eventuelt også en nærende olie indenunder, alt hvad du behøver, for at rette op på de "skader" vejret forårsager. Så igen, din hud har brug for alt den fugt du kan tilbyde.

  • Regelmæssig eksfoliering er ligeledes vigtigt, for at holde huden i balance. Det gælder om at fornye huden, så der ikke ligger overskydende dødehudceller på hudens overflade, som kan give dig en ændret kulør og ujævn hud. Men det er også særdeles vigtigt, ikke at overeksfoliere huden, da det langt fra er nødvendigt.

  • Endnu en ting du endelig ikke må undgå er ansigtsmasker. Selvom de fleste allerede er i fuld gang med "multimasking", som det hedder, når man fordeler forskellige masker på ansigtet, for at afhjælpe de pågældende "problemer". For eksempel vil det være en god idé at bruge en fugtmaske på kinderne, øjenmasker under øjnene og en (dybde)rensende maske i "T-zonen".

Jeg håber, at dette indlæg var til god gavn! XOXO Stiletta