Paris Guide

I dag går rejsen så hjem igen efter en fantastisk tur til Paris, som jeg sent vil glemme. Efter fem dage i byen har jeg både oplevet alle de velkendte turiststeder, spist de bedste croissanter og købt alt, hvad jeg kunne fra de franske apoteker. Som I nok kan hører, har det været lidt af en tur, så her får i min guide til Paris:

Morgenmad
Hvis du som mig, elsker at opleve forskellige storbyer, som de indfødte, vil jeg bestemt råde dig til, at spise ”morgenmad” på en af byens utallige caféer. Efterhånden som man rejser i Frankrig og særdeles Paris, finder man ud af, at en morgenmad, ikke er hvad vi kender, de spiser nemlig en klassiske smørbagt croissant, der skylles ned med en lille stærk kop kaffe.

Frokost
Både Café de Flore og Les Deux Magots er verdenskendte for deres frokost - Caféerne ligger i 6. Arrondissement (hvilket også er kaldet arrondissement du Luxembourg), på samme gade. Det er svært ikke at blive fanget af den parisiske stemning, hvor man dagligt spiser frokost og middag ude, og de her to caféer er virkelig to steder du må besøge.

Middag
Når vi taler middag er det fuldstændig uundgåeligt ikke at besøge Brasserie Lipp, hvilket er en af Paris’ bedste restauranter, hvor der serveres alle de franske retter hjertet kan begære. Restauranten ligger på 151 Boulevard Saint-Germain, der også ligger i 6. Arrondissement. Restauranten ligger inde med et utal af historier om, hvilke berømtheder, som gennem tiden har besøgt den.

Lidt sødt
Jardin du Luxembourg er uden tvivl et besøg hver, og er i min optik endnu smukkere end Jardin des Tuileries. Men inde bag i parken ligger et museum, som også rummer en af Paris’ bedste steder at spise kage og drikke den bedste varme chokolade, jeg hidtil har fået. Caféen hedder Angelina, og er et af de steder, jeg helt klart vil anbefale til alle, som har en ekstra sød tand.

Shopping
Når vi taler shopping er Paris, en af de bedste byer, for ikke at nævne Rue Saint Honoré, Champs-Élysées og Boulevard Saint-Germain. Der er næsten ikke en butik, du ikke kan finde her, der er både de små helt unikke og enestående butikker, men også nogle af de mest overdådige stormagasiner, blandt andet Galeries Lafayette.

Sightseeing
Paris er igen en by, hvor man finder mange anderledes og finurlige ting, steder og andet. Når man er turist i Paris, er der så mange ting, man kan opleve, og jeg synes det er langt sjovere at opleve ting, alle andre ikke gør. Denne gang besøgte jeg Musée Jacquemart-André, hvilket var en rigtig god oplevelse. De havde faktsisk lånt udstillingen fra Ordrupgaard, så man følte sig egentlig lidt hjemme i Danmark.

1 2 3 4 5

Jeg håber rigtig meget, at I glæder jer til at se mere fra Paris! XOXO Stiletta